Új graffitik a Széchenyivárosban

Május 31-én délelőtt felfestésre kerültek a Kecskeméti Ifjúsági fesztivál alkalmával kihirdetett Graffiti pályázat győztes alkotásai, így két új felület színesíti a Széchenyivárost.  A pályázat témája “Nekem Kecskemét” és “Számomra Kecskemét” volt. 

Virág Patrik, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolájának 7. osztályos tanulója 1. helyezést ért el, és habár még soha nem fogott festékszórót a kezében, kitartóan alkotott. Felkészítő tanára és osztályfőnöke, Dani-Ádám Márta hasznos tanácsokkal látta el a festést megelőzően, valamint ő biztatta a részvételben. Műve a “Kecskemét” feliratot ábrázolja és 1-1 betű Kecskemét jellegzetességeit stilizálja, úgy, mint a Malom bevásárlóközpontot vagy az óriáskereket, valamint a város címerállatát.  

Remény Kristóf, a Katedra végzős tanulója 2. helyezést ért el, már rutinosan használta a rendelkezésre álló eszközöket és lelkesen segített a fiatalabb társának is. Műalkotásán a Kecskemét felirat felett a jellegzetes Cifrapalota sematikus képe látható.  

A Közösségi Ház célkitűzéseibe jól illeszkedett a projekt, hiszen célunk, hogy sikerüljön bevonni a fiatalokat a közösségi életbe és támogassuk a szabadidős tevékenységeiket. A kis projekttel biztonságos keretek között kínáltunk lehetőséget az alkotásra, támogatni tudtuk a kreativitásukat. A fiatalok pedig nagy szolgálatot tettek a közösségnek az elhanyagolt falak megújításával.  

Köszönjük az ötletet a Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzatnak, örülünk, hogy a megvalósításban részt vehettünk a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesülettel karöltve!

Sajtó: https://hiros.hu/uj-graffitik-diszitik-a-russelsheimi-jatszoter-hullamfalat/

Beszámoló: Maros Mirella
Fotók: Bogdándi Ferenc

Minden jó, ha a vége jó

Minden jó, ha a vége jó

Így tartja a mondás és a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola ötödik osztályos tanulói is, akik a hét utolsó tanulószobáját digitális műhelyünkben töltik minden héten. Az iskolával történt együttműködés létrejöttét követően, három alkalmas etapban,...

Gyereknap a SZIK-ben

Gyereknap a SZIK-ben

Bár Kecskeméten számos program volt a gyermeknap alkalmából, úgy döntöttünk, hogy mi is megnyitjuk kapuinkat a családok számára május 25-én délelőtt. A közösségi ház célkitűzései között szerepel ugyanis a közösség erősítése, a szociális élet gazdagítása, valamint a...

Graffiti pályázat

Graffiti pályázat

GRAFFITI PÁLYÁZAT Pályázat témája: • Nekem Kecskemét • Az én Kecskemétem A pályázat szervezője és lebonyolítója: Kecskemét Kreatív Tudásközpont Közalapítvány, Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat és HIFI - Hírös Fiatalok Egyesület A pályázat résztvevői: Minden...