Rólunk

A Széchenyi István Közösségi Ház /SZIK/ küldetése, hogy jelenítse meg a városrészben a 21. századi tudást, kreativitást, társadalmi innovációt, hozza szemmagasságba a digitalizáció világát, támogassa a fiatalok közösségépítését, az intergenerációs együttműködéseket. Mindezzel váljon a városrész szellemi és kulturális központjává, járuljon hozzá a széchenyivárosi identitás erősítéséhez.

A városrészi közösségek kialakítása, formálása érdekében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00420 azonosító számon pályázatot nyújtott be “Széchenyi István Közösségi Ház Komplex Kialakítása” elnevezéssel, amelyre 127.500.000 forint vissza nem térítendő támogatás nyert el. A támogatás intenzitása 100% volt, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósult meg.

A beruházás révén az önkormányzati tulajdonú, 561 m2 hasznos alapterületű Széchenyi István Közösségi Ház mind műszakilag, mind funkcionálisan teljeskörűen modernizálásra, műszakilag korszerűsítésre került.

A földszinten három közösségi terem áll rendelkezésre, melyek közül az egyik 80, a másik kettő 20 – 20 fő befogadására alkalmas. Az egyes közösségi terek mobilfallal flexibilisen lehatároltak, így teremmé leválaszthatók, illetve összenyithatóak.

A földszinten található még két irodahelyiség a SZIK és a CédrusNet Kecskemét Program munkatársai részére, illetve egy kisebb teakonyha.