Workshopok, foglalkozások, tanfolyamok és előadások gyerekeknek és felnőtteknek

Workshopjainkon a kompetencia- és  készségfejlesztés mellett az egészségmegőrzés a célunk  a készségek, a mozgás, a  digitális világ vagy a nyelvtudás területén.   A diákok kreativitásának szervezett, zártkörű foglalkozásokon adunk teret.

Több környékbeli iskolával és  a Család-és Gyermekjóléti Központtal  dolgozunk együtt, hogy a gyerekeknek minél több lehetősége legyen a kreativitásuk fejlesztésére, kompetenciájuk növelésére, a közösségük építésére és a látókörük szélesítésére a Közösségi Házon belül.

A folyamatosan, heti rendszerességgel folyó és az alkalmi programként zajló nyilvános tornáinkat, a szenior örömtánc alkalmakat, különböző témában működő műhelyeinket a Facebook oldalunkon, a honlapunkon illetve a Közösségi Ház ajtaján lévő plakátokon, szórólapokon tesszük közzé.

 

Workshopok –regiszrációhoz kötve- A karácsonyi kopogtató készítése decemberben volt, ahol számos csodás alkotás készült a generációk együttes munkájának köszönhetően.

 

Kreatív délután -fehér márvány kőfestés, színezés kellemes gyerek dalokkal a háttérben. A délutáni, iskola, óvoda utáni aktív együttlétnek adtunk teret a kreatív lehetőségekkel, társasjátékokkal illetve a mesék, zenés gyerekműsorok vetítésével.

 

 

Heti rendszerességgel zajló kompetencia fejlesztő műhely a KÖSZI- Kecskeméti Önképző Számítástechnikai Iskola – Digitális tananyagok közös feldolgozása, közös projectek végrehajtása zajlik a műhelyben, amely tudás napjaink rohanó világában nagy segítség lehet. A tanfolyamhoz bármikor lehet csatlakozni, köszönhetően a nem egymásra épülő moduloknak.

 

Szülés utáni rehabilitációs tréning az elméleti tudáson kívül gyakorlati segítséget is nyújtott a résztvevőknek, ahol első sorban a szétnyílt hasizomól és annak kezeléséről volt szó. Kismamák nagy örömére ezen a fórumon kötetlenül beszélhetett mindenki a problémájáról és a lehetséges kezelési módokról, megoldásokról.

 

Mini gesztenye fesztiválunkon a ház előtt álló vadgesztenye fák gesztenyéinek adtunk  arcfestésünkkel új életet,  gesztenyéről szóló zeneszó és versek mellett több iskolás csoporttal is a délutáni nyilvános esemény mellett, ahol bábelőadás részesei is lehettek jelenlevők.
A rajzverseny felhívásunkra beérkező alkotók közt pedig finom gesztenyepürét sorsoltunk ki.

 

Közös varrás a zöldülés jegyében– Újra használható szendvicscsomagoló,  evőeszköztartó és arctisztító párnácskák készítése folyt a varrás fortélyai, az elméleti tudás elsajátítása mellett.

Ajánlott népegészségügyi szűrések bemutatása címmel a mellrák elleni küzdelem hónapjában a gyakorlati elemeket is tartalmazó interaktív előadás az egészségügyi szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet az kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda szervezésében.

.

 

Én és a kutyám– interaktív előadás a városi kutyatartás nehézségeiről, örömeiről és szocializáció során.

 

HAWAIi kalandok című képekkel és hasznos információkkal tarkított előadás hasznos utazási tanácsokkal és érdekes szemléltető képekkel tarkítva.

 

 

 

 

Összejövetelek, találkozók  a SZIK-ben

Összejövetelek, találkozók a SZIK-ben

Helyet biztosítunk kluboknak, szervezeteknek a különféle eseményeik megszervezésére. 8 bites múltidézés   - A 40 éves Logi Klub rendezvénye   A 2023. november 17-18-i rendezvényen körülbelül 50-60 volt logis vett részt, voltak, akik európai uniós országból, illetve a...

Mesélő képek – kiállítás sorozat

Mesélő képek – kiállítás sorozat

Képzőművészeti kiállítás sorozatunk, amivel a művészet kedvelőket, pártolókat szólítjuk meg első állomása a Kecskeméti Örömfestők "Téli táj advent idején" című csoportos tárlata volt. A megnyitón közreműködött az M. Bodon Pál AMI hegedűs növendéke Somlai Angéla,...

Intergenerációs programjaink az ünnepek kapcsán

Intergenerációs programjaink az ünnepek kapcsán

Szeretettel várjuk a családokat a meghirdetett családi eseményeinkre, ahol a generációk találkozása a cél. Családok a közös tevékenységek,  a közös éneklés, játék  során megoszthatják élményeiket. . Mikulás party- kézműveskedés, interaktív zenés műsor buborékokkal és...