Nyári 1 hetes szakkörökre várjuk a fiatalokat

Egy hetes nyári szakkörökre várjuk 10 évnél idősebb, technika iránt érdeklődő fiatalokat. Idén első alkalommal a Széchenyi István Közösségi Házban is lehetőség lesz felfedezni a digitális világ rejtelmeit, úgy mint a 3D nyomtató, micro:bit mikrokontroller.

A Szuperhősök szakkörön a gyerekek egy saját világot alkotnak, aminek – szuperhőseik által – ők lesznek a főszereplői. Az alkotópedagógia, a történetmesélés és a kreatív írás módszere lesz abban a segítségükre, hogy ez mindinkább észrevétlenül és gördülékenyen történjen. Egyrészt irányított szituációk segítségével, másrészt önállóan írnak történeteket, oldanak meg feladatokat, küldetéseket. A tematika végén az összes szuperhősre szükség van, hogy az utolsó nagy küldetést egy társasjáték formájában teljesíteni tudják.

A Zöld mérnökök szakkör egy olyan izgalmas felfedezőútra hívja a résztvevőket, melynek célja, hogy a gyerekek csapattá szerveződve teljesítsenek egy küldetést, ami nem kevesebb, mint a Mars bolygó újrakolonizálása. A földi szimulációs gyakorlatok teljesítése után a gyerekek egy balul sikerült landolás során a Marson találják magukat. Itt különböző küldetések várnak rájuk, melyek teljesítéséhez elengedhetetlen, hogy mérnöki megoldásokat alkalmazzanak. Az expedíció során igazi csapatmunkát kell végezniük, mert csak így lehet sikeres a küldetés.

Jövő városa szakkörön a résztvevők a mai városok problémáiból kiindulva igyekeznek a jövő kihívásaira megoldást találni. A tananyag segítségével várostervezési és -fejlesztési folyamatokban vesznek részt, ahol mindenkinek megvan a saját feladata, felelősségi területe. Viszont egy város megalkotása csakis közösen sikerülhet, így a területeknek össze kell dolgozniuk az ideális város megalkotása érdekében. Álmaik városának megépítésében segítségükre lesz a 3D nyomtató, a micro:bit mikrokontroller és a lézervágó.

Részvételi díj: 15 ezer forint/hét/fő (Az ár tartalmazza a napi egyszeri étkezést!)

Jelentkezés:

Széchenyi István Közösségi Házban személyesen (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 6.), illetve a +36 444 583-as telefonszámon, e-mailben: info@szik-kecskemet.hu címen.
Maximum létszám 10 fő/hét.

Digitális Tudásközpontban személyesen (6000 Kecskemét, Rákóczi út 14.), illetve a +36 20 944 4249-es számon.
Maximum létszám 12 fő/hét.

SZIKnik és Zöld ligeti barátkozó

SZIKnik és Zöld ligeti barátkozó

Kedves Közösségünk! Kedves Érdeklődők! Idén nyáron először a Széchenyi István Közösségi Ház közös piknikre invitál Benneteket, hogy töltsünk együtt egy kellemes délutánt július 12-én 17:00-19:00 között a Szarvas téren. Gyertek és csatlakozzatok hozzánk egy frissítő...

Gyertek el a Manó-Móka Kuckóba!

Gyertek el a Manó-Móka Kuckóba!

Kedves Szülők és Gyerkőcök! 2024. július 9-én, kedden 13:00 és 15:00 között megnyitjuk kapuinkat a Széchenyi István Közösségi Házban egy kötetlen délutánra! Ha menekülnétek a hőség elől és egy vidám társasjáték délutánra vágytok, akkor nálunk a helyetek!   Időpont:...

Pánik és Megbocsátás interaktív előadás

Pánik és Megbocsátás interaktív előadás

Kedves Érdeklődők! Szeretettel meghívunk mindenkit a "Pánik és Megbocsátás" című előadásunkra, amelyet Tóth Enikő és Ludvig Csilla fog megtartani. Az esemény során értékes tanácsokat és gyakorlati útmutatást kaphattok a pánik kezeléséről és a megbocsátás lélektani...