Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hozd képbe a családodat! – nyilvános

június 6. @ 14:00 - 16:00

2023 novemberében alakult meg Kecskeméten a CédrusNet Kecskemét Program keretében a Helytörténeti-, családkutató- és fotódigitalizációs műhely. 

Célunk a helyi értékek, a családi múlt, a családi történetek feltárása, a generációk közötti kapcsolatépítés, a szellemi kihívást is jelentő aktív elfoglaltság az idősödő és fiatalabb korosztály körében. A hasznos szabadidős tevékenység lehetőségével célunk továbbá az érdeklődő jelentkezők körében egy alkotó közösség építése.

A Széchenyi István Közösségi Házban kétheti rendszerességgel tartjuk a műhelyfoglalkozásokat, melyekre eddig körülbelül ötvenen regisztráltak. A tagok között nagyobb számban vannak jelen a kezdő kutatók, így a MACSE-val együttműködve kiváló előadásokat hallhattunk arról, hogyan, milyen eszközökkel, forrásokkal lehet nekikezdeni a családkutatás hatalmas kalandjának.

A műhely következő időpontja 2024. június 6., 14:00-16:00 óra között a Széchenyi István Közösségi Házban.
Tervezett program:
A következő alkalommal előadónk olyan térképeket mutat be a városról, amik a neten bárki számára elérhetők és ingyenesen hozzáférhetők, ugyanakkor a kutatásaink során otthon is használni tudjuk. 🗺️
Bemutatásra kerül, hogy hogyan lehet ezekben keresni, pl. ha valaki egy régi lakcím mai helyét keresi. Természetesen nem csak Kecskemét, hanem a megye más településeiről is bemutatásra kerülnek régi térképek.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, még nem késő csatlakozni a műhelyhez! 😉

Részletek

Dátum:
június 6.
Időpont:
14:00 - 16:00
Esemény kategória:

Helyszín

Széchenyi István Közösségi Ház
Széchenyi István sétány 6.
Kecskemét, BKM 6000 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 30 097 77 78
View Helyszín Website