Kecskeméti Szatyor Közösség találkozó

Minden hónap 1. keddjén, délután 16:00-18:00-ig találkozót szervez a A Kecskeméti Szatyor Közösség.
A Szatyor Közösség azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a helyi lakosságnak az egészség- és környezettudatos, valamint társadalmilag felelős életvitelhez.
Célunk, hogy teret biztosítsunk a tudatosabb életmódhoz szükséges ismeretek és szemlélet áramlására, és ezzel párhuzamosan előmozdítsuk a jó gyakorlatok megvalósulását. Meggyőződésünk, hogy az egészséges, helyi élelmiszerek fogyasztásának elősegítése ezen jó gyakorlatok közé tartozik.
Ennek jegyében állandó projektünkként egy BEVÁSÁRLÓKÖZÖSSÉGET működtetünk. A bevásárlóközösségek olyan önkéntes alapon szerveződő csoportok, amelyekben a helyi termelők és vásárlók közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással.
Hogyan áll össze mindez?
Termelők: Az egyesület önkéntesei által személyesen ellenőrzött, nyitott gazdaságot folytató, helyi gazdák
Vásárlók: Helyi lakosok, akik egészséges, friss, fenntartható módon termelt, helyi élelmiszert keresnek
Önkéntesek: A közösség működéséhez szükséges munkát ellátó tagok
Hogyan működik?
Az egyesület által üzemeltetett online rendelőfelületen (http://kecskemetiszatyor.hu/) a vásárlási időszak alatt tett megrendeléseket heti egy átadónapon beszállítják a termelők az átadópontra adott időintervallumban, majd az önkéntesek vásárlónként ládákba rendezik a termékeket. A vásárlók ugyan azon a napon, de egy másik időpontban vehetik át a termékeiket.

Akár Termelőként, akár Vásárlóként, akár Önkéntesként szeretnétek tagja lenni a közösségnek, lépjetek kapcsolatba velünk a https://www.facebook.com/kecskemetiszatyor facebook oldalon, vagy a kecskemetiszatyor@gmail.com email címen keresztül.

Minden jó, ha a vége jó

Minden jó, ha a vége jó

Így tartja a mondás és a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola ötödik osztályos tanulói is, akik a hét utolsó tanulószobáját digitális műhelyünkben töltik minden héten. Az iskolával történt együttműködés létrejöttét követően, három alkalmas etapban,...

Új graffitik a Széchenyivárosban

Új graffitik a Széchenyivárosban

Május 31-én délelőtt felfestésre kerültek a Kecskeméti Ifjúsági fesztivál alkalmával kihirdetett Graffiti pályázat győztes alkotásai, így két új felület színesíti a Széchenyivárost.  A pályázat témája “Nekem Kecskemét” és “Számomra Kecskemét” volt.  Virág Patrik, a...

Gyereknap a SZIK-ben

Gyereknap a SZIK-ben

Bár Kecskeméten számos program volt a gyermeknap alkalmából, úgy döntöttünk, hogy mi is megnyitjuk kapuinkat a családok számára május 25-én délelőtt. A közösségi ház célkitűzései között szerepel ugyanis a közösség erősítése, a szociális élet gazdagítása, valamint a...